Екоминистерството отнема разрешителното на ТЕЦ "Бобов дол" за изгаряне на отпадъци. Министър Емил Димитров обясни, че в предприятието е установено, че се изгарят отпадъци, за които нямат разрешение.

Бобов Дол

Според екоминистъра другият проблем е, че инвестицията във филтри не е довършена, въпреки че ТЕЦ-ът е имал срокове, в които трябва да изгради изцяло филтърната инсталация.

При проверка миналата седмица от предприятието твърдели, че горят само разрешени отпадъци, но чрез системата за видеонаблюдение е било доказано, че това не е така.

Емил Димитров, министър на околната среда и водите: Изчакаха няколко дни, след като аз учтиво ги помолих да преустановят мощностите, за които нямат филтри - не са довършени така, както са в комплексното разрешително. Те бяха на друго мнение. Превъртяхме записите и се оказа, че са продължили да изгарят отпадъци - не вредни отпадъци, не опасни отпадъци, не застрашаващи природата и населението, но отпадъци, които не фигурират в тяхното комплексно разрешително.
Екоминистърът даде 3 месеца на ТЕЦ "Бобов дол" да лицензира инсталациите си

Екоминистърът даде 3 месеца на ТЕЦ "Бобов дол" да лицензира инсталациите си

След изненадващата проверка в ТЕЦ "Бобов дол" снощи, днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров даде срок от 3 месеца на електроцентрала...

Още по темата Казусът с боклука