НОВИНИ

Затвор до 10 години заплашва туристи в Тайланд за рисуване на графит

В Тайланд британец и канадката са заплашени с 10 години затвор заради графит, който написали върху исторически обект. Постъпката на чужденците предизвика възмущението на местните жители и гневни реакции в социалните медии на азиатската държава. Повече за случая....

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:35, 19.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Битанецът Фурлон Лий и канадката Бритни Шнайдер били на екскурзия в град Чианг Май в Западен Тайланд. В нощта на 18 октомври върху крепостната стена, строена преди 7 века, те написали със спрей "Скаузър Лий ", разговорен израз за жител на Ливърпул. След прецизно преглеждане на записите от охранителните камери двамата младежи бяха открити в хостел и задържани.

Теерасак Скрипсарет, полковник от полицията в Чианг Май: Това е историческо наследство. Те ще бъдат обвинени във вандализъм на археологически обект.


;

Провинение, за което двамата туристи могат да получат до 10 години затвор или глоба в размер на 30 хиляди и половина американски долара или двете.

Те признаха вината си и обясниха, че са го направили заради преживяването и защото са били под въздействието на алкохол.

Двамата туристи бяха отведени до стената и показани на местни журналисти. След това скандалният надпис беше изчистен от общински служители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майките на деца с увреждания искат оставката на Валери Симеонов
Майките на деца с увреждания искат оставката на Валери Симеонов
Премиерът Борисов участва в срещата на върха Азия-Европа
Премиерът Борисов участва в срещата на върха Азия-Европа