COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Затвориха заведението, в което близо 100 деца получиха хранително отравяне

Заведението, където 97 ученици получиха хранително отравяне на коледно парти, беше затворено от Агенцията по безопасност на храните във Варна. Кетъринг фирмата също. Открити са положителни резултати за стафилококи в служители на двата обекта.

от БНТ
20:04, 21.12.2018
Чете се за: 00:21 мин.
Животът

Стафилококи са открити в четирима от персонала на фирмата за кетъринг и бармана, който е обслужвал децата в заведението. Инспекторите са установили още, че не са използвани прибори за еднократна употреба.

;

Затова са направени проби и на приборите в кафе-бара, но замърсяване не е открито. От Агенцията по храните са сезирали полицията във Варна заради несъответствия при подадената информация за използваните продукти.

Д-р Златина Димова - директор на Областната дирекция "Безопасност на храните" - Варна: От предприятието твърдят, че не са ползвали и руска салата, не са ползвали и майонеза. Децата и учителите твърдят, че е имало такива храни.

Следващата седмица се очаква да излязат и резултатите от пробите, направени от Регионалната здравна инспекция на учениците.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
2019: Големите политически въпроси, които предстоят
2019: Големите политически въпроси, които предстоят