НОВИНИ

Затворите променят правилата за конвоиране заради Иванчева

Променят правилата за конвоиране на лишените от свобода. В момента комисия пише новата наредба, която ще бъде утвърдена от Министерството на правосъдието, съобщи директорът на затворите в България главен комисар Васил Миладинов. Той обясни, че ще се прави оценка на риска и така ще се преценява как точно да бъдат конвоирани лишените от свобода.

bnt avatar logo
от Васил Детелинов
18:09, 09.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Новата инструкция за конвоирането на лишените от свобода ще бъде готова до края на седмицата. След това Министерството на правосъдието ще трябва да я одобри.

Директорът на затворите в България главен комисар Васил Миладинов обясни, че начина, по който ще бъдат конвоирани осъдените и задържаните ще става с оценка на риска.

Главен комисар Васил Миладинов - директор на затворите в България: Тези правила, които са издадени навремето, са свързани с различни бягства на лишени от свобода и за да няма тези неща, тъй като ние винаги - ако избяга някой- защо е избягал,ако не е избягал - защо сме го водили така, затова са били от колегите преди мен издадени.

Директорът на затворите коментира разпространената по-рано снимка във фейсбук профила на обвинената в подкуп кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, че е изписана от болницата с белезници и пранги на краката.

Главен комисар Васил Миладинов - директор на затворите в България: Сутринта съблюдавайки всякакви човешки права, тя е изведена от болницата без белезници, а снимката, която се показва е старата снимка!

Днес на Десислава Иванчева е направен ядрено-магнитен резонанс. А след като е напуснала лечебното заведение е отведена в Специализираната прокуратура,за да се запознае с материалите по разследването срещу нея.

Димитър Марковски - адвокат на Десислава Иванчева: Имаме дати за запознаване с материалите- до 15 август и вече след 15 август имаме право на искания, доказателства, възражения, бележки. Ще си ползваме това наше право и после прокуратурата ще прецени какво е основателно и какво не.

Очаква се в средата на септември прокуратурата да внесе обвинителния акт на Десислава Иванчева в съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност от китайска икономическа инвазия у нас
Няма опасност от китайска икономическа инвазия у нас
САЩ налага нови санкции на Русия заради случая Скрипал
САЩ налага нови санкции на Русия заради случая "Скрипал"