COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Затворници премериха сили на ринга

В София се проведе седмия републикански турнир по бокс между затворите. На ринга премериха сили 38 лишени от свобода от 8 затвора в страната. Турнирът се провежда с подкрепата на Българската федерация по бокс и е под мотото "С ръкавици срещу наркотиците и агресията". На спортното събитие присъстваха заместник-министъра на правосъдието Николай Проданов, както и световния шампион по бокс Детелин Далаклиев.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:54, 23.04.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

На ринга излизат боксьори с различни по тежест присъди. Те разполагат с три рунда по две минути, за да докажат възможностите си.

Първи ръкавиците слага Стефан Грозданов. Разказва, че е тренирал бокс преди да влезе в затвора. В момента излежава 5-годишна присъда, за която не иска да говори.

- Беше тежък двубой? - Да, наистина. Колегата ме изненада. Определено беше по-добър от мен.
Стефан Грозданов, затворник: Все пак спорта е нещо хубаво и по някакъв начин ни затвърдява характера и помага за по-позитивно мислене.

Преди турнира затворниците тренират всеки ден. В Софийския затвор има два фитнеса, както и боксови чували. Дисциплината е основен фактор за победа.

Пламен Недялков, затворник: - Как се готвите за тези двубои? - Нормално, като за всяко състезание, въпреки че нивото не е чак толкова голямо. Няма подценяване.

В турнира нямат право да участват затворници с доживотни присъди. Шефовете на затворите определят кой има право да участва в турнира, а последната дума при селекцията има треньорът Цветан Хаджииванов, който от години помага на лишени от свобода.

Цветан Хаджииванов, треньор по бокс: Повечето от тях като излязат навън идват да спортуват. Аз имам поне 4-5 момчета, които като излязоха продължиха да играят.
ст. комисар Павел Павлов, началник на Софийския затвор: Такива мероприятия и прояви се оценяват от ръководството на затвора с оглед тяхното поведение съответно биват награждавани.

За постиженията на ринга затворниците получиха медали в няколко категории - за най-добър, най-техничен и най-борбен боксьор.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Центровете за обслужване на клиенти в ЧЕЗ започват работа в нормално време
Центровете за обслужване на клиенти в ЧЕЗ започват работа в нормално време
ВМРО и Земеделският народен съюз подписаха споразумение за евроизборите
ВМРО и Земеделският народен съюз подписаха споразумение за евроизборите