НОВИНИ

Заведение в Шумен отказа да обслужи възрастни хора заради малки сметки

Шуменско заведение отказа да обслужи възрастни хора заради малки сметки. 20 жени решили да се срещнат на обяд на риба и рибена супа в ресторант, но не били приети. След като по случая се вдигна шум в социалните мрежи от заведението са решили да компенсират жените с безплатен обяд. Те обаче са обидени и отказват да приемат.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
17:56, 13.10.2017
5525
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Възрастните дами имали традиция един път в годината да се събират и да посещават заведението, а и сервитьорката ги познавала. Те решили да хапнат рибена супа и пържена риба.

Стоянка Крумова: Казвам може ли една група от 20 човека да приемете - 15 рибени чорби и 5 порции риба, а тя, ооо, каква е тази консумация в часа, когато има най-голямо посещение. Тук идват от фирми, работници, които се хранят, няма места. Голяма бройка сте, малка консумация, направете си консумация за по 5-6 лв. и ще стане, какво е туй за 2 лева аз да търча напред-назад.

Жените си избрали най-евтиното от менюто, според доходите си.

Малина Венева: Не могат да поставят такова условие на пенсионери с малки пенсии. Всеки си преценява какво може да похарчи.
Димитричка Енева: Не мога да си обясня защо така се отнасят с възрастните хора. Това е едно развлечение за възрастните. Възмущавам се от тяхната постъпка.

Възмущение изразиха и стотици в социалната мрежа. Това предизвика заведението публично да се извини и да покани възрастните дами на безплатен обяд.

Стоянка Крумова: Няма да отидем, ние сме обидени и какво обяснения, почерпка безплатно, да изясним случая, станало е недоразумение. Аз не виждам недоразумение, направо отказ беше.

За унижението, което са изпитали жените ще сезират националния омбудсман и Комисията за защита от дискриминация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прогноза за времето през почивните дни
Прогноза за времето през почивните дни
Десети концерт С песен и обич творим добро в Пловдив
Десети концерт "С песен и обич творим добро" в Пловдив