COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Завишиха глобите за неиздадени касови бележки в Гърция

В Гърция от вчера са валидни нови завишени глоби за неиздадени касови бележки, които варират от 250 до 500 евро в зависимост от вида на счетоводните нарушения, съобщават вестниците.

от БНТ
09:28, 26.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
завишиха глобите неиздадени касови бележки гърция

В циркулярно писмо на финансовото министерство се казва, че глобите растат при констатирани от властите повторни нарушения.
Санкции са предвидени и за данъкоплатците, неспазващи изискванията, свързани с данък добавена стойност.

Изданията поместват също съобщения на статистическата служба за състоянието на икономиката през второто тримесечие на годината с оценката, че интересът на икономическия екип на управляващата коалиция сега е в тази посока, за да бъде реализирана поставената от нея цел за брутния вътрешен продукт на страната.

Статистиците предупреждават, че в резултат на рецесията през първото и второто тримесечие икономиката е претърпяла загуби в размер на около 1,5 млрд. евро в сравнение с 2015 г. и че през втората половина на годината ще трябва да се търсят възможности за нарастване на брутния вътрешен продукт, тоест в рамките на този период следва да бъдат намерени над 91 млрд. евро, за да бъде постигната целта.

Разчетите на финансовото министерство показват, че БВП на Гърция трябва тази година да приключи на нива от 175,944 млрд. евро спрямо 176,523 млрд. евро през 2015 г., пишат още изданията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Зелена светлина: Как да превърнете колелото си в електрическо
Зелена светлина: Как да превърнете колелото си в електрическо
Съветът за сигурност на ООН удължава мандата на сините каски в Кипър
Съветът за сигурност на ООН удължава мандата на "сините каски" в Кипър