НОВИНИ

Здравният министър подаде оставка заради разкрития за обществени поръчки във ВМА

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на здравния министър Николай Петров. Министърът я подаде заради разкрития за обществени поръчки във ВМА спечелени от фирма на неговия зет, докато Петров е бил директор на болницата.

bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 30.10.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Днес коментар за оставката на Николай Петров направиха финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Валери Симеонов. Според Горанов оставката на Петров е морален акт. Той допълни, че Агенцията за държавен и финансов контрол не е правила проверка на ВМА, но е имало одит на Министерството на отбраната от март 2017 година. Финансовото министерство ще се запознае със заключенията от доклада, за да прецени дали има закононарушения. А вицепремиерът Симеонов каза, че според него това е активно медийно мероприятие.

Владислав Горанов - министър на финансите: Това, което разбирам, е, че министърът е приел един макар и да звучи клиширано морален акт в коридора, когато разбрахме, че всъщност това се е случило, оставката е подадена лично при премиера и на среща между двамата само на четири очи. Това, което разменихме с професора, който смятам за един много достоен български офицер, беше - няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името ми, 60 години се боря за това име.
Валери Симеонов - вицепремиер: По-скоро за мен спечелени от фирма на неговия зет и то много станаха вече, след като няма констатирани нарушения защо беше нужно един такъв стойностен човек да бъде отстранен, както знаете ние сме коалиционно правителство, той е от квотата на ГЕРБ, в крайна сметка колегите от ГЕРБ решават какво да правят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Паметта на водата
ДРУГИТЕ новини: Паметта на водата
От 1-ви ноември Пътна полиция стартира акция Зима
От 1-ви ноември Пътна полиция стартира акция "Зима"