НОВИНИ

Здравният министър ще сезира прокуратурата за болницата в Ловеч

В студиото на "Денят започва" министърът на здравеопазването проф. Николай Петров заяви, че ще сезира прокуратурата за ситуацията в болницата в Ловеч. Той уточни, че след спешна проверка на място е установено, че лечебното заведение има натрупани дългове, запорирани сметки, напускащ персонал и дори неработеща аптека.

bnt avatar logo
от Татяна Кръстева
08:36, 26.05.2017
5073
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Причината според министъра е, че от години в болницата е работела и частна структура, която вместо да е под наем и да има сключен договор със здравната каса е имала договор с болницата, а тя със здравната каса. Така финансирането за болницата е било делено с частната структура, а това по думите на министъра е довело до тежката ситуация в лечебното заведение.

По повод обвинението срещу шефа на онкологията, който беше обвинен в безстопанственост, ощетила болницата с малко над 1,9 млн. лв. министър Петров заяви, че е бил изненадан от това. Той не се ангажира с коментар докато не се запознае с детайлите.

"Изненада ме обвинението срещу д-р Ангелов. Аз имах среща с него преди няколко дни, той също е анестезиолог. Имахме коректен колегиален разговор. Той очакваше такова действие, но аз вътрешно нямах чувството, че ще се стигне дотам", каза здравният министър по повод обвинението срещу шефа на онкологията.

Министърът уточни, че е говорил с него преди да му повдигнат обвинение. "Той си подаде оставката, което е достойна постъпка. Ако всичко е така - това е недопустимо", добави той.

Заместникът по лечебната част ще поеме поста на шеф на онкологията, докато се проведе конкурс и се назначи титуляр.

Министър Николай Петров каза още, че експерти от Световната здравна организация ще консултират българските власти за съдържанието на природен уран във водата. Той уточни, че е поискал мнението на Световната здравна организация, за да има малко повече спокойствие и доверие сред населението. Министърът ще настоява експертите да посетят на място засегнатите региони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Кресна и Струмяни искат камери за видеонаблюдение
Жители на Кресна и Струмяни искат камери за видеонаблюдение
Най-малко 35 цивилни са убити при въздушни удари срещу източен сирийски град
Най-малко 35 цивилни са убити при въздушни удари срещу източен сирийски град