Здравословни продукти и храни на изложението "Мисия здраве" в София

Безплатни медицински прегледи, здравословни продукти и хранителни добавки предлага откритото днес в центъра на столицата изложение "Мисия здраве". Над 50 са изложителите тази година, участват и много здравни заведения.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
преди 5 месеци
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На щандовете пред паметника на Съветската армия до края на седмицата може да се купят и най-новите производства от био козметика и храни, еко продукти за дома и офиса.

Елка Цвяткова: Има много интересни неща, има много добри консултации ...А сега видях и че захарта ми е много добре.

Безплатните прегледи включват изследване за диабет, скрининг за хепатит С, преглед на щитовидна жлеза. Най-много хора събра щанда за измерване на кръвната захар.

Елена Иванова: Преди храна нормалните стойности на кръвната захар са от 4 до 6, а след хранене - от 6 до 8.

Хората с ниска захар веднага можеха да опитат и да се подкрепят с различни видове мед от новата реколта.

Елена Христова, производител на мед: Най-много се търси горския мед, тъй като всички знаят, че в гората всичко е натурално и чисто.
Валентина Томова - инспектор в Столична здравна инспекция: Имаме показания от граждани, които са непушачи, но с високи негативни показатели. Причината е, че примерно живеят в райони с отопление с твърдо гориво или пък на силно натоварени кръстовища.

На изложението има и много спортни дейности, в които всеки може да се включи, а след това да опита традиционни български храни.

Топ 24
Най-четени