COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

"Зелена светлина": "Морско мехурче" по Сена

Когато трафикът не помръдва, мислите на хората зад волана неизменно бягат към спасителни алтернативи за преодоляване на задръстването по пътя. Една малка френска компания предлага плаващо, чисто и безшумно решение за справяне с пълчищата от автомобили.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
07:35, 14.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
Животът

Превозното средство, наречено Морско мехурче, се движи с електричество, носи се над водата и може да намери кратък път през езера и реки. Последните тестове в Женевското езеро разсеяха всички съмнения около качествата на водната кола. Тя е компактна и стабилна, управлява се лесно и е доста икономична.

Футуристичният ѝ дизайн със сигурност ще пасне на Париж, смятат нейните създатели. Още миналата година те обявиха плановете си да използват електрическата лодка за водно такси. Изглежда че посоченият пусков период - в средата на 2018-та ще бъде спазен.

Водното такси побира петима души на борда си, издига се върху троен плъзгач при скорост над 12 километра в час и не образува почти нiкакви вълни. Леко, елегантно и безшумно. Истинско предизвикателство за Люк Бесон и неговата кино-поредица ТАКСИ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спасителите правят повторен оглед на района от връх Шиша Пангма към Базов лагер
Спасителите правят повторен оглед на района от връх Шиша Пангма към Базов лагер
Двама германци обикалят Европа пеша
Двама германци обикалят Европа пеша