НОВИНИ

"Зелени библиотеки" в парковете на София

Започнаха първите за тази година "Зелени библиотеки". Те се провеждат в парковете на София и са организирани от Столичната библиотека. Участие в инициативата взимат наши поети и музиканти.

bnt avatar logo
от стажант-репортер Д. Славова
12:46, 03.08.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Ако искате да се разходите навън и да се възползвате от шанса да почетете книга на открито, то имате тази възможност със "Зелените библиотеки". Днес такава имаше в Южния парк, в столицата. Всеки посетител можеше да донесе своя книга и да я замени за друга, както и да получи безплатна едногодишна читателска карта.

Юлия Цинзова - директор на Столична библиотека: "Библиобусът" има 200-годишна история, разбира се, в развитите европейски страни. При нас това е единственият "Библиобус" действащ, мобилна библиотека. На практика, посетителите на парковете имат същите възможности, които читателите на библиотеката имат. Те имат достъп до целия фонд на Столична библиотека.

В подвижната библиотека има над 1 500 книги от различни жанрове, а за най-малките са организирани уъркшопове. В инициативата се включват известни поети и музиканти.

Петър Чухов - поет, служител в Столична библиотека: Ние от Столична библиотека се опитваме всъщност да не бъдем просто едно хранилище на книги, а да излизаме и да привличаме читатели, не просто да чакаме те да дойдат в нашата сграда.

Представянето на фонда на Столична библиотека на открито, на колела, ще продължи до края на август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международно джет състезание се проведе в залива Перла край Приморско
Международно джет състезание се проведе в залива Перла край Приморско
Засилени проверки на Кулата за пренасяне на свинско месо към Гърция
Засилени проверки на Кулата за пренасяне на свинско месо към Гърция