НОВИНИ

Земеделие в градски условия

В София беше открит четвъртият сезон на инициативата за градско земеделие. В единствената безплатна земеделска градина в София в квартал Дружба желаещите могат да както да отгледат разсада си,така и да разберат важни неща за процеса на отглеждане на растенията. Плодовете от труда си участниците могат да наберат за себе си или да дарят на бедни и бездомни, за което оказват съдействие от организацията „Храна, не война“. Инициативата „Градско земеделие“ е организирана от група доброволци, готови да съхранят традициите.

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 31.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Ентусиастите от инициативата за градско земеделиев София посрещнаха първите си гости за сезона с работилница за правене на разсади - домати, чушки, патладжани, краставици, тиквички.

Никола Бончев - основател на „Градина ЗаДружба“: Целта на Градското земеделие е на последно място храната. Това е място, на което хората могат да се срещат без финансови или политически задължения. Където могат да се запознават с нови хора, да разменят идеи, да развиват себе си. Днес имаме ден на отворените врати - първия за сезона. Един вид отваряме вратите за широката публика. Всеки който иска да дойде и да се запознае с принципите на работата, да види какво представлява градината, ако има желание да се включи в инициативата.

Организацията „Храна, не война“ участва в инициативата, за да осигури както свежа храна, така и социализиране за хората в нужда.

Иван Илиев, „Храна, не война“: Това, което им даваме чрез тази градина е чисто приятелство отношение и социализиране, защото те са отхвърлени от обществото. А по този начин те се чувстват по-приети.

Градината е отворена за посетители посети по всяко време. Организаторите на инициативата «Градско земеделие» - София призовават ако няма къде да гледате разсада си, да го засадите в "Градина заДружба", при това – напълно безплатно. Тя се намира в Дружба 2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежението в Ивицата Газа остава след сблъсъците с израелските сили
Напрежението в Ивицата Газа остава след сблъсъците с израелските сили
С ретропохода „Морски бриз“ откриха новия автомобилен сезон във Варна
С ретропохода „Морски бриз“ откриха новия автомобилен сезон във Варна