НОВИНИ

Земетресение 4 степен разлюля Южна Италия

Земетресение с магнитуд 4,0 бе регистрирано днес сутринта в провинция Катандзаро в Южна Италия, съобщи Италианският национален институт по геофизика и вулканология.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:37, 07.10.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
земетресение степен разлюля южна италия

Сеизмолозите са отчели тремора в 08:11 ч. местно време. Епицентърът на земетресението е разположен на дълбочина 27 километра в района на град Катандзаро, административен център на южния италиански регион Калабрия. Колебанията на земната повърхност ясно са се усетили в този град и в много други селища на провинция Катандзар, съобщава РИА Новости.

Местните власти разпоредиха евакуация на училищата, тъй като земетресението предизвика голяма тревога у жителите на провинцията.

Много жители на Катандзаро съобщават, че са чули силен шум, след който "земята се е разтърсила за около десет секунди".

Сеизмичната активност в Италия не спира. В средата на юли експертите регистрираха значително увеличение на активността в планината Етна на остров Сицилия. Тогава изригването от така наречения „нов кратер“, разположен в горната част на югоизточния склон на Етна беше придружено от отделянето на гореща лава, вулканична пепел и трептения на земната повърхност със средна сила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мигрантска лодка се преобърна край Италия, има загинали
Мигрантска лодка се преобърна край Италия, има загинали
Мъж почиства доброволно поречието на река в Унгария
Мъж почиства доброволно поречието на река в Унгария