НОВИНИ

Жегите в Източна Канада отнеха живота на най-малко 19 души

Жегите в източната част на Канада отнеха живота най-малко на 19 души. Горещата вълна се е настанила трайно в района на Квебек.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
18:20, 05.07.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Малко след като слънцето изгрее, температурата в канадската провинция Квебек достига 30 градуса. С напредването на деня термометрите отчитат 40 градуса по Целзий. Влагата и липсата на вятър добавят своето към задушливия коктейл, който мъчи хората в Източна Канада от седмица.

Засега регистрираните смъртни случаи вследствие на жегите са 19. Зад официалната статистика дебне друга опасност - от усложнения при хора със заболявания, с дихателни проблеми, при възрастни и малки деца, особено в сградите и помещенията без климатик. Властите правят каквото могат - предупреждават да се избягва претоварването и излизането на открито през деня, както и да се пие повече вода.

В Монреал заработиха и улични станции за охлаждане с малък, но свеж обсег на действие. Прогнозата е истинското захлаждане в Квебек да започне в петък. Дотогава във въздуха ще витае лошият спомен от 2010-та година, когато жегите в Канада причиниха смъртта на повече от сто души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Законопроектът за личната помощ влезе за обществено обсъждане в парламента
Законопроектът за личната помощ влезе за обществено обсъждане в парламента
Бойко Борисов получи Златен плакет - Европейска личност на годината в Сараево
Бойко Борисов получи "Златен плакет - Европейска личност на годината" в Сараево