Жельо Бойчев: Комисията за боен самолет спира процеса на модернизация

В студиото на „Още от деня“ депутатът от групата на БСП заяви, че анкетната комисия за процедурата по придобиване на нов боен самолет за ВВС спира модернизацията на въоръжените сили. Той заяви, че днешните обсъждания за промяна на Закона за въоръжените сили е продължение на анкетната комисия и кампанията на ГЕРБ срещу президента Радев.

от БНТ
преди 3 години
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В опита да се промени начина, по който се избира постоянният секретар по отбрана, Жельо Бойчев видя опит да се назначи конкретен човек на поста. Той съзря в проектозакона за въоръжените сили, според който кандидатите за генерали да преминават през изслушване пред Народното събрание, опит да се ограничат правомощията на Президента.

Жельо Бойчев, депутат от БСП: ГЕРБ са против това да имаме президент, който ще има мнение и ще го отстоява, ще има позиция по външната политика и ще изпълнява обещанията си от предизборната си програма, ще говори за корупцията. Целият този сблъсък на институциите вреди на положението в страната.

Жельо Бойчев отбеляза, че скандалът около члена на СЕМ Бетина Жотева не може да се подмине от Народното събрание, защото е нарушение на свободата на словото.

Жельо Бойчев, депутат от БСП: Оставете констатацията, че свободата на словото и медиите не е добра, но няма как Парламентът да остане безучастен на подобен тип поведение. Искахме реакция на този случай.
;

Той се обяви за подписване на договора за добросъседство с Македония и отбеляза, че БСП винаги е подкрепяла евроатлантическата интеграция на съседката ни в НАТО и ЕС и отбеляза, че правителството трябва да се подкрепя в опитите му да изчисти спорните моменти в Договора.

В скандалите около НДК Жельо Бойчев видя пореден провал на правителството на Борисов и предвиди, че анкетната комисия за НДК ще намери неприятни факти около изразходването на средства.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени