НОВИНИ

Жельо Бойчев: Няма да се бъркаме в работата на новоизбрания президент

Изборите за президент бяха спечелени от българските граждани, БСП беше в основата, заяви в "Панорама" депутатът от "БСП лява България". БСП успя да разбере ситуацията и номинира един кандидат, който олицетворяваше президентската институция, уточни той. Въпреки това левицата няма да съставя правителство в рамките на 43-ото Народно събрание, защото би изглеждало като поредната сделка.

bnt avatar logo
от БНТ
21:51, 18.11.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Жельо Бойчев, депутат от "БСП лява България": В рамките на това НС не считам, че има възможност за съставяне на правителство. Ние няма нужда да играем играта на ГЕРБ, каквито и конфигурации да бъдат направени в това НС. Те биха изглеждали като поредната сделка, която се прави в това НС от политиците, без да е ясно кой ще носи отговорността за това правителство.

Относно съставянето на служебния кабинет Бойчев заяви, че БСП няма да се бъркат в работата на новоизбрания президент Радев.

Жельо Бойчев, депутат от "БСП лява България": Има ясни процедури в Конституцията и да бъдат следвани. Ще бъдат направени консултации, ще има след това КСНС, ще бъдат връчени мандатите и оттам нататък всичко е ясно разписано. Нямаме никакво намерение да се бъркаме в работата на новоизбрания президент Радев, резултатът му е достатъчно категоричен и убедителен и това му дава възможност да бъде с развързани ръце. Да не бъде зависим, от която и да е сила и да прави само това, което пое като ангажимент.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Британски съд разреши тялото на момиче, починало от рак, да бъде замразено
​Британски съд разреши тялото на момиче, починало от рак, да бъде замразено
Чудотворната икона на Света Богородица Всецарица за поклонение в София
Чудотворната икона на Света Богородица Всецарица за поклонение в София