НОВИНИ

Жена беше залята с киселина в София

Остава тежко състоянието на жената, която снощи беше залята с киселина. Инцидентът е станал близо до читалище „Аура“ в столицата. Пострадалата е била откарана в УМБАЛСМ „Пирогов“ с над 20% изгаряния по лицето и тялото. Извършителят все още се издирва.

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:46, 27.03.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Снощи около 21:30. Столичният булевард „Ал. Стамболийски", близо до кръстовището с „К. Величков". Георги излиза да изхвърли боклука си, когато внезапно чува счупване на стъкло.

Георги Георгиев, свидетел: Не съм сигурен дали беше бутилка или буркан, но след това вече всички се обви в едни пушеци, които действаха токсично. Това, което аз успях да направя вече на място, е просто максимално бързо да отида до жената, да ѝ дам якето си, за да може да се избърше поне основно.

Виковете на Георги по нападателя, минути след инцидента, привличат вниманието на съседите.

Георги Георгиев, свидетел: Някои от тях слезнаха, някои от тях мятаха бутилки с вода, за да може жената да се изчисти поне малко от тази киселина.
;

От прокуратурата заявиха, че разследващите полицаи извършват обход на района, а целта е да се установят видеокамери в близост до мястото на инцидента.

Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура: Разпитани са свидетели като усилията на разследващите полицаи са насочени в установяване на нови свидетели на деянието и респективно техния разпит. Трябва да се назначи съдебно-медицинска експертиза, която да каже каква е степента на уврежданията. От това зависи какво ще бъде и повдигнатото обвинение евентуално.

По думите на собственика на заведението, близо до което е станал инцидентът, жената нямала нищо общо с ресторанта. Тя паркирала в района заради камерите наоколо. Според него тя живее в района. Има собствен бизнес за сладкарски изделия в центъра на София.

Пострадалата е в реанимацията на Пирогов, в тежко състояние, с 25% изгаряния в областта на главата, лицето, шията и ръцете. Още снощи е извършен оглед на мястото, иззети са веществени доказателства. От МВР съобщиха, че по случая е образувано~досъдебно производство. Извършителят се издирва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историческа къща в Ябланица е оставена да се саморазрушава
Историческа къща в Ябланица е оставена да се саморазрушава
В Благоевград отбелязаха международния ден на театъра
В Благоевград отбелязаха международния ден на театъра