Жена е с втора степен изгаряния заради авария на ТЕЦ-Русе

Авария на "Топлофикация" изпрати 44-годишна русенка в болница. Жената е пропаднала в необезопасена дупка с вряла вода и е с втора степен изгаряния. От дружеството заявиха, че ще отстранят аварията през следващата седмица.

от Андрей Кючуков
преди 1 година
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От дни в квартал "Здравец-изток" се стича вряла вода заради спукан тръбопровод. Мястото не е било обезопасено. А тъмнината и парата допълнително попречили на Нергиз Юсеинова да види дупката и затова пропаднала в нея. Спасена е благодарение на бързата реакция на мъжа й и неговия приятел.

Нергиз Юсеинова: В последния момент приятелят на мъжа ми ме хваща и ме издърпва нагоре. И докато съблека дрехите, и те започнаха да хвърлят сняг отгоре ми.

Нергиз Юсеинова е претърпяла няколко операции. Лечението и възстановяването й могат да продължат няколко месеца.

Д-р Наско Тютюнджиев, отделение "Пластично-възстановителна и естетична хирургия" в УМБАЛ "Медика - Русе": Има изгаряне на десния долен крайник, почти изцяло и частично в лумбална област. Изгарянето е от порядък на 17-18% от втора степен.

От "Топлофикация - Русе" признаха за инцидента.

Инж. Севдалин Желев, изп. директор на "Топлофикация - Русе": Авария е станала и е подмила пръстта. Жената стъпва и пропада.

След злополуката хората от квартала сами обезопасили мястото, откъдето извира врялата вода.

Пламена Стефанова: Нищо нямаше снощи. Гумите са моите. Тук от градинката ми. Клони и такава лента бях сложила от моя строеж на терасата, докато дойде някой да обезопаси.

Въпреки че мястото е обезопасено с ленти, горещата вода продължава да извира и стига до близката детска площадка. Семейството на пострадалата заяви, че ще потърси обезщетение от "Топлофикация".

Топ 24
Най-четени