НОВИНИ

Жена е с втора степен изгаряния заради авария на ТЕЦ-Русе

Авария на "Топлофикация" изпрати 44-годишна русенка в болница. Жената е пропаднала в необезопасена дупка с вряла вода и е с втора степен изгаряния. От дружеството заявиха, че ще отстранят аварията през следващата седмица.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
18:46, 02.12.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От дни в квартал "Здравец-изток" се стича вряла вода заради спукан тръбопровод. Мястото не е било обезопасено. А тъмнината и парата допълнително попречили на Нергиз Юсеинова да види дупката и затова пропаднала в нея. Спасена е благодарение на бързата реакция на мъжа й и неговия приятел.

Нергиз Юсеинова: В последния момент приятелят на мъжа ми ме хваща и ме издърпва нагоре. И докато съблека дрехите, и те започнаха да хвърлят сняг отгоре ми.

Нергиз Юсеинова е претърпяла няколко операции. Лечението и възстановяването й могат да продължат няколко месеца.

Д-р Наско Тютюнджиев, отделение "Пластично-възстановителна и естетична хирургия" в УМБАЛ "Медика - Русе": Има изгаряне на десния долен крайник, почти изцяло и частично в лумбална област. Изгарянето е от порядък на 17-18% от втора степен.

От "Топлофикация - Русе" признаха за инцидента.

Инж. Севдалин Желев, изп. директор на "Топлофикация - Русе": Авария е станала и е подмила пръстта. Жената стъпва и пропада.

След злополуката хората от квартала сами обезопасили мястото, откъдето извира врялата вода.

Пламена Стефанова: Нищо нямаше снощи. Гумите са моите. Тук от градинката ми. Клони и такава лента бях сложила от моя строеж на терасата, докато дойде някой да обезопаси.

Въпреки че мястото е обезопасено с ленти, горещата вода продължава да извира и стига до близката детска площадка. Семейството на пострадалата заяви, че ще потърси обезщетение от "Топлофикация".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват трима лекари за неправомерен достъп до здравни досиета на Фъргюсън
Разследват трима лекари за неправомерен достъп до здравни досиета на Фъргюсън
Организират обществено обсъждане за системата бонус-малус
Организират обществено обсъждане за системата "бонус-малус"