Жена е загинала при катастрофа край пътен възел "Слънчево" на АМ "Хемус"

60-годишна жена загина след тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус" край Варна. Има и пострадало дете. Инцидентът стана на два километра преди пътен възел „Слънчево" по посока София. Катастрофата предизвика километрични задръствания на изхода на Варна към Шумен.

от Петър Дойкински
преди 3 години (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Инцидентът стана около 12:30 на автомагистрала „Хемус". Лек автомобил се блъска в камион на фирма, която полага пътна маркировка. При удара на място загива 60-годишната жена от Варна, която е управлявала колата. В автомобила пътувало и дете, което е пострадало при удара. То е настанено за наблюдение в болница с комоцио.

Заради тежката катастрофа беше затворена автомагистрала „Хемус" в посока София. Движението на автомобили се отклоняваше по стария път от Варна за София. Това предизвика километрични задръствания.

Тапите започваха още от изхода на Варна и достигаха почти до мястото на тежкия инцидент. След няколко часа магистралата беше отворена и движението беше възстановено. Междувременно около 02:00 часа тази нощ във Варна е станала и още една катастрофа.

34-годишен шофьор е загубил управление над автомобила поради несъобразена скорост и се блъснал в паркиран на тротоара камион. След удара тежката кола събаря част от оградата на Телевизионния център на БНТ. Шофьорът, причинил катастрофа, не е употребил алкохол или упойващи вещества - съобщиха от полицията. При инцидента няма пострадали, нанесени са само материални щети.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени