НОВИНИ

81-годишна жена, настанена в болница след взрива във Варна, е в тежко състояние

Пострадалите при инцидента рано тази сутрин са настанени в различни болници. Малко след 6 ч. е приета 81-годишна жена във военната болница във Варна. Тя е в много тежко състояние.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
09:10, 13.01.2020 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Настанена е в клиниката по токсикология, като първоначално е била насочена към кислородолечение във варокамерата. Жената има редица съпътстващи заболявания.

Доктор Станимила Петрова - Клиника по токсикология към Военноморска болница - Варна: Леко е объркана поради високите нива на карбокси хемоглобина, в барокамера за кислородолечение, лечение с вливания, кортикостероиди, евентуално антибиотик. Тя има съпътстващи заболявания. Трябва да се съобразим и с тях. Много е опасно.

Заедно с нея е настанена и 70-годишна жена, която е в стабилно състояние и вероятно ще бъде изписана след 2 дни, уточниха лекарите.

;

В болница "Света Марина" пък са настанени 3-те деца, пострадали при инцидента. Те са на 4, на 12 и на 17 години. Намирали са се в близост до апартамента, откъдето е тръгнал пожарът във варненския квартал "Владислав Варненчик". Приети са рано тази сутрин, оказана им е първа помощ. По последна информация на лекарите, към този момент тяхното състояние е стабилно, те са контактни и в пълно съзнание. Ще бъдат наблюдавани в рамките на 48 часа, тъй като в момента им се провежда кислородотерапия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят за два дни пътя край Асеновата крепост
Затварят за два дни пътя край Асеновата крепост
​Специализирана полицейска операция на територията на с. Галиче
​Специализирана полицейска операция на територията на с. Галиче