НОВИНИ

Жена почина, а петима пострадаха при инцидент с патрулка

Катастрофа с полицейски автомобил край Плевен - загина жена, 7-годишно дете е с мозъчно сътресение. Патрулка блъснала хора, които спрели да помогнат на обърнала се в канавката друга кола. Ранени са петима, сред тях двамата полицаи. Инцидентът е на пътя между селата Згалево и Гривица.

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 02.10.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Христо Терзийски - директор на ГД "Национална полиция": Най-вероятно следствие на лошите метеорологични условия и несъобразената скорост, автомобилът напуска пътното платно и ударил всичките тези граждани.

След огледа на местопроизшествието има и друга версия, че полицейския автомобил не е ударил хората заради мократа настилка.

ст. комисар Красимир Начев, директор на ОДМВР Плевен: При извършения оглед на място са установени мастни петна по пътното платно, но експертизата ще бъде категорична за причината за самото ПТП.
;

На път за болницата е починала 65-годишната жена, управлявала колата, дъщеря ѝ и внучката ѝ са с мозъчно сътресение. Жената, която им е помогнала е със счупвания. Ранени са двама от четиримата полицаи, като единият е опериран и е стабилизиран.

прокурор Нанка Рачева, говорител на Окръжна прокуратура - Плевен: Разследването ще установи кой от водачите е допуснал нарушения на Закона за движение по пътищата, какви нарушения са извършени, има ли причинна връзка с настъпилата смърт, както и с телесните увреждания, причинени на останалите пострадали.

Шофьорът на патрулката е тестван за алкохол, пробата е отрицателна. Утре предстоят допълнителни огледи на колите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима учени взеха Нобелова награда за физика за постижения в лазерната наука
Трима учени взеха Нобелова награда за физика за постижения в лазерната наука
Анатолий Карпов пред БНТ: Ще работим за развитие на шахмата в образованието
Анатолий Карпов пред БНТ: Ще работим за развитие на шахмата в образованието