Взрив на бензиностанция в Добрич уби жена и прати друга в болница с опасност за живота. Газова бутилка в таксиметрова кола на метан гръмнала при опит за зареждане около 20 часа снощи. Бензиностанцията е затворена до изясняване на случая. Окръжната прокуратура разследва. Ето историята.

Добрич

Двете жени - майка и дъщеря, спрели да заредят метан на бензиностанцията в добричкия квартал "Добротица". Малко преди взрива младата жена, която е и шофьор на таксиметровия автомобил, излязла от него и заедно със служителя на бензиностанцията се отдалечили от колата. Секунди по-късно бутилката гръмнала. Жертвата - на 67 години, е била на задната седалка.

Димитър Димитров - служител в бензиностанцията: Инцидентът е в следствие на неизправна газова бутилка, която се нахожда в самия автомобил на потърпевшите. Към момента нямаме предписания от нито една институция, която е в касателство с такива инциденти и режима на обследване на бензиностанции, да спрем работа. Въпреки това, с цел сигурност ще изчакаме и повторен оглед от сервизните ни фирми.

Фаталният инцидент се разследва от Окръжната прокуратура в Добрич.

Златко Тодоров - и.д. окръжен прокурор на Добрич: Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, съответно се изисква необходимата техническа документация, както и са назначени необходимите съдебно-медицински и технически експертизи.

От прокуратурата са изискали цялата необходимата информация за автомобилната газова уредба -кога и къде е монтирана, както и кога е проверявана. Проверяват също бензиностанцията и метан-колонката, от която е направено зареждането.

Жена загина, а друга е ранена след взрив на бензиностанция в Добрич

Жена загина, а друга е ранена след взрив на бензиностанция в Добрич

Жена загина след взрив на газова бутилка на една от бензиностанциите в Добрич. Друга жена е ранена и настанена в болница без опасност за живота. Вижте...