НОВИНИ

Стрелецът в централата на „Ютюб“ била недоволна от монетиризането на видеата ѝ

Бащата на Насим Агдам, заподозряна в прострелването на трима души в централата на „Ютюб“ казва, че тя била разгневена на компанията, защото спрели да ѝ плащат за видеоматериалите, които качва в сайта, предава АП.Видеоплатформата предлага заплащане на потребителите, които качват видеа, ако изпълняват определени критерии.

bnt avatar logo
от БТА
22:19, 04.04.2018
Чете се за: 00:49 мин.
По света
стрелецът централата ютюб била недоволна монетиризането видеата

Според информации жената е познавала един от ранените в нападението. Става дума за мъж, който вероятно е бил първоначална цел на нейната атака. Той бе прострелян от нея и приет в критично състояние в болницата Зукърбърг дженеръл в Сан Франциско. Раненият е на 36 години. В резултат на нападението с огнестрелни рани са и две жени, съответно на 32 и 26 години.

Исмаил Агдам заявил пред местна медия, че предупредил полицията за възможността дъщеря му да отиде в централата, защото тя „мразела“ компанията. Освен това в понеделник той съобщил за продължителното отсъствие на дъщеря си, която не отговаряла на телефонни обаждания цели два дни. Агдам казал, че от полицията в Маунтин Вю му се обадили във вторник около 2 ч. през нощта местно време и му казали, че намерили Насим спяща в кола, а той ги предупредил, че тя може да отиде в централата на „Ютюб“.

Нападателката е била въоръжена с пистолет и се е самоубила.

;

В централата на „Ютюб“, филиал на „Гугъл“, работят обикновено над 1000 души. Сан Бруно, в който тя се намира, е на около 20 километра южно от Сан Франциско, насред Силициевата долина, където има много технологични компании.

Служители на централата разказват за ужаса, който са изпитали при нападението. Някои от свидетелите твърдят, че нападателката, както изглеждала, е търсела точно определен човек.

Стрелбата стана в разгара на дебата за огнестрелните оръжия в САЩ. Страната все още не може да се оттърси от ужаса от стрелбата в гимназия във Флорида, в която бивш ученик застреля 17 души, повечето от които ученици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
96-годишният съпруг на британската кралица се възстановява след операция
96-годишният съпруг на британската кралица се възстановява след операция
Фейсбук: Данните на 87 млн. потребители са били достъпни на Кеймбридж Аналитика
Фейсбук: Данните на 87 млн. потребители са били достъпни на Кеймбридж Аналитика