НОВИНИ

Жертви и ранени след наводненията във Франция, нивото на Сена спадна

Четирима загинали и 24 ранени - това е равносметката за наводненията във Франция, която направи днес премиерът Валс. Парижани могат да си отдъхнат. След осем поредни дни на покачване нивото на Сена там най-после се стабилизира.

Невена Бонева
от Невена Бонева
17:28, 04.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

17 хиляди пъти намеси на пожарникарите, 28 хиляди евакуации и за съжаление човешки жертви от началото на наводненията във Франция, но най-после валежите намаляват и макар, че остават рискови райони като Руан, водното бедствие отминава.

Манюел Валс - премиер на Франция: Спасителните операции ще продължат поне до понеделник, надяваме се на постепенно връщане към нормалното.
;

В Париж за първи път сутринта отчетоха спадане на нивото на Сена с четири сантиметра под шестте метра и десет сантиметра, измерени вчера. Наводнени са няколко партерни апартаменти, затворени са няколко станции на метрото, спрян е речният трафик и влакови линии, минаващи покрай реката.

Никол Морел, жител на Париж: Във Франция има и места с по-лошо положение от нашето. Но вярно, нашата сграда е най-близо до реката, и всички гледат нас. Вчера получих съобщения - видяхме сградата ви, пазете се. Всичко е наред.

Лувърът и музея Орсе ще останат затворени до вторник, не работят и Пале Роял и Националната библиотека. За туристите остават да отнесат спомен от Париж, такъв какъвто никой не го е виждал повече от 30 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП иска мораториум на промените в Изборния кодекс
БСП иска мораториум на промените в Изборния кодекс
Иракската армия отвоюва предградие на Фалуджа от Ислямска държава
Иракската армия отвоюва предградие на Фалуджа от "Ислямска държава"