НОВИНИ

Жертвите на Харви достигнаха 31

Американските власти потвърдиха смъртта на 31, загинали в резултат урагана Харви, който вече е тропическа буря. Щетите в щата Тексас са между 51 и 75 милиарда долара. Има опасност химически завод край Хюстън да се взриви заради високите температури след наводненията.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
12:52, 31.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Властите в Кросби, градче в близост до Хюстън, са страхуват от предстоящ взрив в химическия завод Аркема. Жителите в радиус от два километра са напуснали домовете си.

Заводът е спрял работа миналия петък. Ураганът прекъсна електричеството в него и повреди генераторите. Пътят до него е наводнен. На склад в завода има химически материали, които могат да се запалят заради високите температури след наводненията.

Междувременно спасителните операции в Тексас продължават. Над 32 000 души са временни центрове. Харви прекъсна една четвърт от капацитета за рафиниране на петрол в района на Хюстън, а цената на черното злато стигна до най-високите стойности за последните две години. Два резервоара с нефт са се преобърнали в южната част на щата. Над 100 000 литра суров петрол са се разлели. Пристанищата на Хюстън са отново отворени, но работят с ограничения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кадри, заснети с дрон показват пораженията след урагана Харви (ВИДЕО+СНИМКИ)
Кадри, заснети с дрон показват пораженията след урагана Харви (ВИДЕО+СНИМКИ)
28 души са ранени при влаковата катастрофа в Полша
28 души са ранени при влаковата катастрофа в Полша