НОВИНИ

Жертвите в камиона-ковчег в Есекс са китайци

Жертвите в открития вчера контейнер на камион с българска регистрация в Есекс са китайски граждани, съобщиха днес няколко британски медии, цитирани от АФП. Продължава разпитът на шофьора на превозното средство.

bnt avatar logo
от БНР
13:34, 24.10.2019
Чете се за: 00:45 мин.
По света
жертвите камиона ковчег есекс китайци

Британската полиция продължава разпита на шофьора на камиона във връзка с откритите 39 тела в хладилен контейнер в Есекс вчера.

Мо Робинсън (25 г.) от Портдаун, Северна Ирландия, бе задържан по подозрение в убийство в сряда.

Северноирландските власти са обискирали две къщи, а Националната криминална агенция съобщи, че работи по установяването на „организирани престъпни групи, които може да имат роля в случая“.

Контейнерът е пристигнал в Пърфлийт на р. Темза от Зебрюге, Белгия.

Телата бяха открити вчера рано сутринта в индустриалния парк „Уотърглейд“ в Грейс, графство Есекс, на около 32 км от централен Лондон.

Контейнерът пристига от Белгия по море в 00,30 часа местно време. В 01,05 часа камионът, дошъл от Северна Ирландия, го взема от Пърфлийт и го откарва в индустриалната зона. В 01,40 часа са открити 39-те тела.

Белгийската прокуратура съобщи, че води разследване. „Нямаме идея колко време е прекарал камионът в Белгия, може да са часове, дни, просто не знаем“.

Заместник-началникът на полицията в Есекс Пипа Милс заяви, че превозното средство е преместено „с цел защита на достойнството на жертвите – 38 възрастни и един младеж“.

Камионът-ковчег е регистриран в България на името на компания, собственост на ирландска гражданка.

В най-голямата трагедия с нелегални имигранти във Великобритания през 2000 година британските митнически служители откриха телата на 58 китайци, натъпкани в камион за домати в южното пристанище Дувър. Холандският шофьор бе осъден година по-късно за убийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преговорите в ЕС за прекратяване на сезонната смяна на времето са в застой
Преговорите в ЕС за прекратяване на сезонната смяна на времето са в застой
МВР: Две жени са задържани в района на Орлов мост на протеста срещу Гешев
МВР: Две жени са задържани в района на Орлов мост на протеста срещу Гешев