НОВИНИ

Жестоко убийство потресе жителите на Варна

Жеското убийство и последвало самоубийство потресе жителите на Варна днес. Трагедията се разиграва в блок 131 в кв. “Младост”. 24-годишен мъж нахлува с взлом в съседно жилище и умъртвява живеещата там възрастна жена, като ѝ нанася множество удари. След това се самоубива. От варненската Окръжна прокуратура заявиха, че мъжът е страдал от психично заболяване.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
17:10, 21.03.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Около 1 часа след полунощ мъжът излязъл гол на балкона на апартамента си, започнал да крещи и да хвърля различни предмети.

Жител на кв. "Младост", Варна:
"Много викаше. Даже дъщеря ми се уплаши и каза: “Давай да сложим нещо на вратата, че да не дойдат и у нас.”

Мъжът счупил стъклената преградата със съседен балкон и влязъл в апартамента на 84-годишната баба Минка. Въпреки уплахата, тя успяла да се обади на внука си, който живее наблизо. След няколко минути близките на възрастната жена вече били пред входа на жилището ѝ.

Живко Димитров, зет на убитата жена:
"Отключихме и влязохме вътре, тя беше убита вече. Имаше тук хора от входа, които са влезли."

В апартамента е намерено и тялото на убиеца, който е сложил край на живота си.

Радослав Лазаров, говорител на Окръжна прокуратура - Варна:
"Предстои да се установят посредством всички доказателствени способи причините и условията за извършване на престъплението."

Роднините на жертвата предполагат, че убиецът е бил дрогиран. Само за месец това е второто убийство във Варна, извършено от психично болен. Оказва се, че у нас няма адекватна система, която да осигурява грижа за тези хора.

проф. Христо Кожухаров, психиатър:
"Трябва да има някакъв регистър, който според мен да касае единствено и само пациенти с обществено опасни действия - дали застрашаващи другите, дали застрашаващи себе си."

Друг проблем е намаленият брой на леглата в психиатричните клиниките, което е причина пациентите да чакат с години за настаняване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва и Лондон си размениха нови обвинения по аферата Скрипал
Москва и Лондон си размениха нови обвинения по аферата "Скрипал"
Сълзотворен газ в парламента в Прищина
Сълзотворен газ в парламента в Прищина