НОВИНИ

Жители на 6 села във Врачанско на протест срещу дупките по пътищата

Над сто жители на шест врачански села блокираха днес за един час третокласния път на територията на община Хайредин. Протестът е провокиран от лошото състояние на шосето, което е най-прекият път от Русе и Плевен за Монтана и Видин. Ежедневно през дупките и ямите преминават стотици ТИР-ове, автобуси и коли, както и много селскостопанска техника.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
17:23, 20.03.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Това не е черен път през полето, а част от третокласната републиканска пътна мрежа край село Михайлово. На места асфалт вече няма, няма и тротоари, защото коли и камиони минават през тях, за да не попаднат в дупките.

Георги Йоцов, с. Хайредин: Потрошихме колите, а плащаме данъци, винетки.
Стефан Ангелов, кмет на с. Михайлово: Ежедневно закъсват хора тук, идваме, теглим ги с трактори.

Днес местните паркираха коли в дупките, за да се види колко са дълбоки. Недоволните твърдят, че на републиканските пътища в общината не е правен основен ремонт от десетилетия.

Тодор Стойчев, с. Хайредин: Сега АПИ отпуска 214 хил. лева, но те ще стигнат пак само за временно решение на проблема.

През тези дупки по два пъти дневно минават работническите превози за АЕЦ "Козлодоуй", както и училищните автобуси, които возят деца от пет села до общинския център.

Галина Здравкова, с. Хайредин: Общината вече е дала 200 хиляди лева за ремонт на училищните автобуси, и на другите транспорти.

Местните жители се заканиха, че протестите им ще продължат, докато се намери трайно решение на проблема като се изгради нов път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един милион долара за учител № 1 в света
Един милион долара за учител № 1 в света
Стартира кампанията Ние броим врабчетата
Стартира кампанията "Ние броим врабчетата"