НОВИНИ

Жители на Алфатар превърнаха спирките на градския транспорт в атракция

Жители на Алфатар превърнаха спирките от градския транспорт в града в истинска атракция. Ентусиасти боядисаха старите навеси в топли цветове, а докато чакат автобус, хората могат да четат книги. Инициативата в малката добруджанска община доказва, че за по-добра градска среда не са нужни само пари.

bnt avatar logo
от Александър Леви
10:12, 04.08.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

От скоро част от порутените и грозни автобусни спирки в Алфатар са коренно преобразени. За едни те са уютни места за почивка и читалня на открито, а за други място за селфи.

Величка Бочева: Много е уютна, много приятна обстановка. Преди беше страшно занемарено.
Ганка Пенчева: Хората да бъдат впечатлени не само при посещението си, но и когато чакат за автобуса да имат възможност да вземат някоя книга да разгърнат.
Атанаска Василева: И между другото да си направим по една снимка, да ни остане спомен.

Инициатор на промяната e кметът на Алфатар Янка Господинова. Тъй като пари за нови спирки в бюджета нямало, се наложило да повикат неволята и на принципа "Направи си сам!" със собствени сили и много фантазия местните жители изцяло променили градската среда.

Янка Господинова - кмет на община Алфатар: Всяко нещо, което сме вложили като материали, е от склада на общината. Картините, това са всъщност декупажи, направили сме си ги сами. Рамките са изработени също в работилницата на общината. Идеята беше да имаме полици за книги, но по-нестандартно е ако са точно от касетки за плодове и зеленчуци.

До момента са ремонтирани 4 от общо 8-те спирки в Алфатар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франки Запата прелетя успешно над Ламанша
Франки Запата прелетя успешно над Ламанша
Дарителска кампания за паметник на Васил Левски в Русе
Дарителска кампания за паметник на Васил Левски в Русе