Жители на Белица се обединиха от идеята да помогнат на младо семейство, което при пожар миналата седмица изгуби къщата и всичките си вещи. Ръководството на местното читалище и общината вече започнаха кампания за набиране на средства, с които да бъде подпомогнато семейството.

Белица

От къщата на Фатиме и Ахмед не е останало нищо, което да може да се използва, затова заедно с 10-годишния им син са настанени временно при роднини.

Ахмед Ахмед: Живеем в една стаичка при баща ми. Няма нито баня, нищо, тоалетна.
Фатиме: Ние се нуждаем от всички хора да ни се помогне... с много подкрепа. Те дадоха, много пари ни дадоха, много кураж, с дрехите, с които сме аз, Ахмед и моят син са ни дарени.

Изгорялата постройка вече е премахната и теренът се подготвя за изграждането на нов дом за семейството. Около 16 000 лв. вече са дарени от доброволци, а фирми от района имат готовност да помогнат със строителни материали и труд.

Радослав Ревански, кмет на Белица: Евентуално сме готови, ако се забави строежът на къщата повече от 2-3 месеца има възможност, където да ги настаним на квартира, аз съм готов като кмет със собствени средства да плащам квартирата.

Само бързата намеса на пожарната и доброволци е попречило огънят да обхване и други къщи в махалата и близката борова гора.