НОВИНИ

Жители на благоевградски квартал настояват улицата им да бъде благоустроена

Редовната сесия на общинския съвет в Благоевград днес започна с изслушване на жители от квартал “Освобождение”, които преди няколко дни излязоха на протест заради неасфалтираната улица пред домовете им. Жителите от улица „Възрожденска“ посрещнаха сутринта общинските съветници с плакати, на които пишеше “Искаме нормален достъп до домовете си!” Недоволството им е заради поредното отлагане на благоустрояването на улицата. Улицата никога не е била асфалтирана, няма тротоари, нито улично осветление.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
15:40, 24.02.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

На улица “Възрожденска” са построени много нови жилищни кооперации. В тях живеят над 1000 души. Има и много млади семейства с деца. Хората разказаха, че са подавали многократно жалби до Общината в Благоевград, но ремонтът на улицата все се отлага.

Ралица Петкова:
“Вече 12-а година ние ходим по улица, която не е асфалтирана. Зимата и пролетта, когато завалят дъждовете, тя се превръща в кална река. А тази зима, когато бяха снеговете, тъй като не е асфалтирана, тя няма снегопочистване и ние бяхме затрупани буквално и ние не можем да стигнем до къщите си.”

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов каза, че по оперативна програма "Региони в растеж" ще бъдат ремонтирани шест улици в квартала. Още три ще бъдат благоустроени, но с общински пари, защото там вече има изградена водопреносна мрежа. Ремонт на улица “Възрожденска” не е предвиден.

Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград:
“Мога да поема ангажимент следния, тази година, ние и миналата година правихме едно козметично решение с така наречения трошен камък. Да насипем улицата и догодина да го включим поетапно за асфалтиране. Това е реално, което мога да предложа. Всичко друго вървим към обещание."

Кметът каза още, че при възможност за актуализиране на общинския бюджет в средата на тази година, улица "Възрожденска“ ще бъде включена в инвестиционната програма. Хората обаче не останаха доволни от решението и възнамеряват да излязат отново на протест следващата събота, като ще блокират главния път Е-79.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Иракските сили за сигурност са влезли в западаната част на Мосул
​Иракските сили за сигурност са влезли в западаната част на Мосул
972 деца бежанци не са в образователната ни система
972 деца бежанци не са в образователната ни система