НОВИНИ

Задържаха двама души за побоя в квартал Ботунец

2-ма души са задържани за побоя в кв. Ботунец, издирват се още 3-ма, чиито адресни регистрации не са на територията на София. Тази вечер жителите на столичния квартал отново излязоха на протест, след като роми биха българи заради забележка за силна музика. Напрежението там ескалира във вторник вечерта. Осем души са били настанени в болница, сред тях и дете. Днес те са се прибрали по домовете си.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:30, 03.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Хората разказват, че конфликтното ромско семейство живее на адреса от скоро, заяви в пряко включване в "По света и у нас" репортерът ни Тихомир Игнатов. През ден-два е така, коментират хора. На място има засилено полицейско присъствие и жандармерия на входовете към квартала.

Комисар Николай Василев, началник на 5-то РПУ: "Продължаваме с разпитите, има известно време, което ни отнемат съдебно-медицинските експертизи, постановленията днес са изготвени и ще бъдат раздадени на хората, за да отидат и да извадят съдебно-медицински удостоверения от съдебна медицина, за да можем да установим и ние и прокуратурата степента на телесната повреда.
Ивайло Панев, кмет на район „Кремиковци": "Районът е характерен с това, че ако има етноси, различни в България, в района те всички са представени и те доста добре съжителстват от доста години. И точно затова бяха протестите и протестите бяха масови и включваха представители от всички етноси. Хора казваха, че никой не бива да се заиграва с етническата карта. Проблема тук и този инцидент не е етнически. Той е много грозен инцидент".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бал на жълтата роза
Бал на жълтата роза
Международен детски ромски фестивал Отворено сърце
Международен детски ромски фестивал "Отворено сърце"