НОВИНИ

Заради водния режим: Жители на три пернишки села блокираха път Е-79

Жители на пернишките села Драгичево, Рударци и Кладница блокираха за кратко тази сутрин път Е-79, при разклона за Драгичево. Те са недоволни от намеренията да се въведе режим и в техните села въпреки, че не се водоснабдяват от язовир "Студена". Днес стана ясно, че се отлага въвеждането на нов, по-строг режим на водоподаването в Перник за края на тази и началото на следващата седмица.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:04, 12.12.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

След протеста кметовете на трите села се срещнаха с кмета на Перник Станислав Владимиров.

Владимиров заяви пред нашата камера, че пред него те са изразили съгласие, че всички жители на територията на община Перник солидарно трябва да поемат тежестта от изпитанието, което предстои.

Станислав Владимиров: Те изразиха готовност при предложен справедлив вариант за воден режим трите села също да са включени в този режим. Очакваме бързи действия от страна на ВиК дружеството. Хубавата новина от вчера е, че Министерството на регионалното развитие назначи за прокурист човек с голям опит, хидроинженер - Камен Каменов. До няколко дни той ще бъде официално вписан.

По-рано пред нашата камера кметовете се заканиха, че ще изразят своето огромно недоволство, че ще има воден режим в техните села, въпреки, че те не се водоснабдяват от язовир "Студена".

Протестиращи заявиха, че е крайно несправедливо да се лишат хората от вода. По думите им те не са информирани за подобен режим и смятат, че могат да се вземат други мерки, като например да се вземе минерална вода от Рударци.

Премиерът Бойко Борисов също се е обадил на кмета на Перник и е изразил готовността си да помогне с каквото може.

Вижте подробности във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли разцепление в БСП?
Има ли разцепление в БСП?
На Таймс скуеър започна подготовката за посрещането на Нова година
На "Таймс скуеър" започна подготовката за посрещането на Нова година