НОВИНИ

Жители на Княжево, Владая и Мърчаево с искане за по-добро транспортно обслужване

Жители на Княжево, Владая и Мърчаево излизат на протест с искания за подобряване на градския транспорт в района. За проблема Ви разказахме в новините на БНТ 2 още през лятото. Според хората Столичната община не обръща внимание на проблемите с транспортното обслужване, за които живеещите в района многократно са подавали сигнали. Те планират да затворят главния път Е-79 в неделя следобед.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова Владимир Христовски
21:30, 21.10.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Хората смятат, че единствената линия, която обслужва Княжево, Владая и Мърчаево е недостатъчна и по нея се движат стари автобуси.

"Пътуваме за 1,60. По центъра пътуват с луксозни автобуси, тролеи на същите цени. Ние все едно сме втора класа."

Силвия Зашева
"Сутрин и вечер е страшно положението. На обяд чакаме по 50 минути."

Затова жителите настояват да бъде възстановен закритият преди години автобус 58 както и маршрутната линия 22. Над 2300 души се обръщат с тези искания към Столичната община. От там обяснили, че могат да предприемат действия само след като се установи колко пътници използват линията.

Васил Николов - председател на инициативен комитет
"След много обаждания и до кмета Евгени Крусев и до представители на градска мобилност категорично отказаха да броят цял ден от първа до последна кола пътниците."

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни, че преброителите не са отчитали само първия и последния курс и е категоричен, че това няма да повлияе на получените данни. Той допълни още, че вече са изпълнени част от исканията на хората от трите района.

Евгени Крусев
"Автобусите от 15 септември са сменени с по-нови. От 15 септември също е добавена още една кола, т.нар. зимно разписание е въведено. В момента интервалът в час пик е 14 минути."

Заместник-кметът допълни още, че има готовност да бъде възстановена линия 58, но само ако има реална необходимост от това. Предстои да бъде обявен конкурс за избор на превозвач, който да поеме обслужването на маршрутна линия 22.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летището Лондон Сити беше обявено за безопасно
Летището Лондон Сити беше обявено за безопасно
Летище Лондон Сити е евакуирано заради инцидент с химикал
Летище Лондон Сити е евакуирано заради "инцидент с химикал"