НОВИНИ

Жители на Кубрат излязоха на протест заради лоши пътища

Жители на Кубрат блокираха от рано сутринта изходите на града за Русе и Разград с плакати "Добре дошли на Марс". Заради разбитите републикански пътища в региона показаха скъсани гуми и изкривени джанти и настояха за спешния им ремонт.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Андрей Кючуков
09:00, 29.04.2018 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Натовареният път Русе – Кубрат изобилства от пропадания, неравности и дупки, чиято дълбочина на места достига до 15 сантиметра. Интензивният трафик на тежкотоварни камиони по трасето е нанесъл щети и по някои от къщите в селата, през които минава. Започнала е да се руши и 160-годишната църква в Червена вода.

Нермин Хакъев, превозвач по линията Русе - Кубрат: Поддържам линията Русе - Кубрат. На ден по три пъти ходим и се връщаме. Писна ни вече направо. Чупим автобусите постоянно. Всяка седмица ремонти.

Подобна е и ситуацията по пътя от Кубрат за Разград.

Нина Тодорова: Може би от 30 години тези пътища не са правени. Много рядко се поддържат. Последните 3 години за първи път ни запълниха дупките. Те дупките дори не пълнят, а ние плащаме винетки.

От Агенция „Пътна инфраструктура” са запознати с проблема и вече са поели ангажимент за ремонта на разбития участък Русе – Кубрат.

Галин Григоров, областен управител на област Русе: Очакванията са, че в най-скоро време по Оперативна програма „Регионално развитие” ще стартира ремонт и на този участък.

Обещанието е ремонтните дейности да започнат още преди края на тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да сбъднеш детската си мечта: Балетист на 80 години
Да сбъднеш детската си мечта: Балетист на 80 години
Австралия с фонд за опазване на Големия бариерен риф
Австралия с фонд за опазване на Големия бариерен риф