НОВИНИ

Жители на квартал "Бенковски" недоволни от Северната тангента

Жители на столичния квартал „Бенковски“ изразиха недоволството си от строежа на Северната скоростна тангента. Откритата през април, новата отсечка затруднява придвижването на хората от квартала и работещите в промишлената зона на града, до която вече достъп почти няма.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:00, 07.06.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Всеки ден стотици тирове, които тръгват от промишлената зона на квартала, са принудени да заобикалят близо 18 километра, за да се качат на новоизградения път. Въпреки че място, където да бъде асфалтирана отбивка има, път така и не се проектира.

Евгения Каменова - жител на квартал "Бенковски": "Вместо да минат по този път по скоростен и околовръстен път, тези камиони поне по три на час ще минават през центъра на София, по пешеходни пътеки, покрай детски градини и училища, защото тук има 800 метра, които още не са проектирани, още не е започнало тяхното изграждане."

Хората от квартала са възмутени и от начина, по който са изградени подлезите под скоростния път. Всеки ден десетки граждани са принудени да газят в калта, за да стигнат до работните си места. Те споделят, че състоянието на пътя не е било такова, преди да бъде изградена Тангентата.

Райка Каменова: "Всяка сутрин и следобед, когато си тръгваме се принуждаваме някой да ни прибира, защото е невъзможно. Имаме и нощни смени, хората ходят с ботуши."

Недоволството на гражданите идва и от друго. Новопостроената детелина тангентата стои неизползваема, тъй като няма път, по който да се качват автомобилите върху нея. Потърсихме Столична община за коментар. От там заявиха, че по-рано днес се е състояла среща между представители на Министерството на регионалното развитие и главния архитект на София Здравко Здравков по повод сигналите на хората. Към този момент обаче официален коментар на двете институции няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещата за залива Болата завърши без резултат
Срещата за залива Болата завърши без резултат
Реформаторите се разбраха за единна кандидатура за президентските избори
Реформаторите се разбраха за единна кандидатура за президентските избори