НОВИНИ

Жители на квартал „Младост“ отново на протест

Жителите на столичния квартал "Младост" отново излязоха на протест. В 19:00 часа гражданите се събраха пред сградата на районната община с настояване да се спре застрояването на зелени площи и междублокови пространства в квартала.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
21:05, 29.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

За трета поредна седмица хората от квартал "Маладост" изпращат първия делничен ден с протест. Десетки жители от всички райони на квартала се събраха с искане да бъде прекратено застрояването на детските площадки.

Ивета Вутова
"Това, което ни кара да сме тук за поредна седмица, е това, че нямаме крайно решение на нашия проблем. Засега наистина Столична община в лицето на кмета г-жа Йорданка Фандъкова временно е спряла строежа върху площадката, за която се борим, но още нямаме трайно решение."

Хората от квартала са категорични, че няма да прекратят превърналите се вече в традиционни понеделнишки протести, докато Общината не вземе крайно решение за проблема със застрояването на зелените площи.

Мартин Колев
"Чакам някаква реакция от Общината, обаче такава засега няма, и е тъжно това, което се случва. Все едно тези хора не ни уважават нас, като граждани и не уважават нашата позиция."

По време на протеста жителите на квартала подписаха петиция, която предстои да бъде внесена до Столичния общински съвет, кмета и главния архитект на София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтребител на швейцарските ВВС изчезна над планински район
Изтребител на швейцарските ВВС изчезна над планински район
Как се живее на Марс
Как се живее на Марс