НОВИНИ

Жители на кв."Сарафово" в Бургас събират подписка заради чести токови удари

Жители на бургаския квартал "Сарафово" подготвят подписка и колективно дело срещу ЕVN заради честите спирания на тока и последващите токови удари. Проблемът е от около месец, а токовите удари са по няколко на вечер.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
22:28, 06.08.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Прекъсванията на електричеството вече са унищожили десетки уреди, а загубите са и на работещите до късно магазини и ресторанти, и на живущи и гости на Сарафово, което през лятото набъбва до 10 000 души.

Иван Вършев: Най-големият ни проблем е касовият апарат, защото като спря токът онази вечер не можахме да изкараме сметките на клиентите. Рестартираме, чакаме, струваме, хората ги бавим.
Михаил Петров, управител на денонощен магазин: Имам една кафемашина, която я хвърлих, защото платката струва 100-150 лв.
Лидия Стоянова: Вече започнах да си изключвам шалтера като излизам от вкъщи. Защото не знам кога ще спре токът и какво ще се случи.

По-големият проблем е в мрежата за високо напрежение, която се оперира от държавното енергийно дружество, заявиха от EVN, но съобщиха, че има голям проект въздушната мрежа от електрически проводници на квартал "Сарафово" да бъде вкарана под земята.

Крум Косев, EVN: Предприехме цялостен пакет от мерки заедно с колегите от ЕСО, за да минимизираме изключванията, следим мрежата 24 часа в денонощието.

Kлиентите, които имат повредени уреди вследствие на токовите удари трябва в най-кратък срок да сигнализират, за да бъдат изготвени констативни протоколи и изпълнени исканията им за обезщетения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Губернаторът на Охайо затяга правилата за притежание на оръжие
Губернаторът на Охайо затяга правилата за притежание на оръжие
Нова белодробна трансплантация на българин във Виена след двегодишно прекъсване
Нова белодробна трансплантация на българин във Виена след двегодишно прекъсване