НОВИНИ

Жители на Първенец готови да блокират околовръстния път на Пловдив

Протестна подписка събраха жители на пловдивското село Първенец. В нея те искат изграждането на канализация в един от кварталите на селото. Ако няма адекватна и бърза реакция на местната власт хората са готови да блокират околовръстния път на Пловдив.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
12:38, 15.09.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Жителите на квартал "Терасите" в село Първенец са недоволни от забавянето на проекта за изграждане на канализация. Според тях администрацията на Община Родопи не е свършила достатъчно работа за да имат колектори, които да събират отпадните води:

София Калинова - общински съветник: Хората даже много късно се събират. Трябваше много по-рано да реагират на безхаберието на Община Родопи. Този проект е готов доколкото знам от 8 години вече и от март месец има вече напълно поправени документи.
Христина Шопова: Ще протестираме, това са толкова години лъжи, лъжи, лъжи. Всеки един кмет, докато ги изберем обещават. Изберем ли ги, нищо няма.

От Община Родопи отговориха, че забавянето не е по тяхна вина. Проектът за канализация не бил одобрен още преди 10 години от Министерството на околната среда. В момента вече са отделени 1,2 млн. лв за изграждане на канализацията в квартала.

Пламен Спасов - кмет на Община Родопи: Искам да Ви кажа, че от 2013 г. съм почнал с писма, в които моля МОСВ да ни финансира. Чак 2018 г. получих одобрение и ми казват господин кмете, ще бъдете финансирани, приготвяй документи.

Спасов призна, че преди 6 месеца е била спряна обществената поръчка заради непълни документи. И затова е уволнен служител на общината.

Изборът на изпълнител ще стане след 20 септември, когато ще бъдат отворени документите на кандидатите за строителство. Ако няма обжалване на процедурата багерите ще започнат да копаят още през октомври. Ако има недоволен строител обаче, строителството ще се забави най-малко 6 месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се настройва часовникът на Дановия хълм в Пловдив
Как се настройва часовникът на Дановия хълм в Пловдив
Нов корпус за студентите по дентална медицина в Пловдив
Нов корпус за студентите по дентална медицина в Пловдив