COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Жители на Първенец готови да блокират околовръстния път на Пловдив

Протестна подписка събраха жители на пловдивското село Първенец. В нея те искат изграждането на канализация в един от кварталите на селото. Ако няма адекватна и бърза реакция на местната власт хората са готови да блокират околовръстния път на Пловдив.

от Златин Бояджиев
12:38, 15.09.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Жителите на квартал "Терасите" в село Първенец са недоволни от забавянето на проекта за изграждане на канализация. Според тях администрацията на Община Родопи не е свършила достатъчно работа за да имат колектори, които да събират отпадните води:

София Калинова - общински съветник: Хората даже много късно се събират. Трябваше много по-рано да реагират на безхаберието на Община Родопи. Този проект е готов доколкото знам от 8 години вече и от март месец има вече напълно поправени документи.
Христина Шопова: Ще протестираме, това са толкова години лъжи, лъжи, лъжи. Всеки един кмет, докато ги изберем обещават. Изберем ли ги, нищо няма.

От Община Родопи отговориха, че забавянето не е по тяхна вина. Проектът за канализация не бил одобрен още преди 10 години от Министерството на околната среда. В момента вече са отделени 1,2 млн. лв за изграждане на канализацията в квартала.

Пламен Спасов - кмет на Община Родопи: Искам да Ви кажа, че от 2013 г. съм почнал с писма, в които моля МОСВ да ни финансира. Чак 2018 г. получих одобрение и ми казват господин кмете, ще бъдете финансирани, приготвяй документи.

Спасов призна, че преди 6 месеца е била спряна обществената поръчка заради непълни документи. И затова е уволнен служител на общината.

Изборът на изпълнител ще стане след 20 септември, когато ще бъдат отворени документите на кандидатите за строителство. Ако няма обжалване на процедурата багерите ще започнат да копаят още през октомври. Ако има недоволен строител обаче, строителството ще се забави най-малко 6 месеца.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържаха в „Столипиново“ дилър на хероин, познат с прякора „Картофа“
Задържаха в „Столипиново“ дилър на хероин, познат с прякора „Картофа“
 Деница Сачева: Механизмът за обхват ще набляга на задържането на деца в училище
Деница Сачева: Механизмът за обхват ще набляга на задържането на деца в училище