НОВИНИ

​Жители на силистренски села излязоха на протест заради лош път

Жители на две села в Силистренско излязоха на протест днес на пътя Силистра-Русе, заради лошата пътна инфраструктура, която ги свързва. От години пишат писма до АПИ и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, но единственият отговор, който получават е че пари за цялостен ремонт няма.

bnt avatar logo
от Незабравка Кирова
15:21, 19.10.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Парите стигат само за кърпене на дупките между Попина и Поляна, всяка година. Хората недоволстват, че разбиват личните си автомобили. От пролетта няма и автобус, с който да пътуват до областния център Силистра. 12 километровата отсечка не е била ремонтирана от 1985 година.

Жителите на двете села настояват този участък от трети клас републиканска пътна мрежа да бъде прехвърлен към общинската. Заради дупките по пътя няма и туристи. Намалява и броя на чужденците, които проявяват интерес да закупят собствен имот на брега на Дунав.


Светлана Радева, кмет на с. Попина: Искаме спешен ремонт цялостен ремонт на пътя в края на краищата ние ме граждани на тази държава не сме кръпка на държавата както ни кърпят всяка година дупките.
Арчи Копланд: Казват пари няма... къща добре, село добре, но асфалт няма...
Иван Димитров, управител на хотелски комплекс в Попина: Стараем се да привлечем туристи в района, обаче всички, които идват се оплакват от инфраструктурата, от пътя и просто нямат желание да идват – казват ние си разбиваме автомобилите... аз вече втори път...
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родни командоси участваха във второто издание на състезанието COMMANDO CHALLENGE
Родни командоси участваха във второто издание на състезанието COMMANDO CHALLENGE
Керч се сбогува с жертвите от кървавото нападение
Керч се сбогува с жертвите от кървавото нападение