COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Жители на Търговище излязоха на протест срещу застрояването

Жители на три блока излязоха тази сутрин на протест пред сградата на община Търговище. Със скандирания, плакати и лозунги хората настояха планираното застрояване на междублоковото пространство в района, където живеят, да бъде прекратено. По думите им, инвестиционния проект за изграждане на пет-етажен жилищен блок ще унищожи зелената площ, единствената детска площадка в района и прилежащия към нея паркинг.

от Денислава Атанасова
11:35, 04.07.2017
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

При разговор между представител на община Търговище и протестиращите, днес, стана ясно, че междублоковото пространство е продадено на частно лице още през 2012 година, а разрешението за строеж на новия собственик е издадено през декември миналата година.

След подаване на жалба от страна на протестиращите жители, по случая днес започна и дело в Административния съд в Търговище. Процесът ще продължи на 26 септември, тъй като бяха изискани писмени доказателства относно разрешението за строеж и провеждането на техническа експертиза от вещо лице, която да установи дали планираната сграда отговаря на всички изисквания.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Турция обяви, че отваря границите си за бежанци към Европа
Турция обяви, че отваря границите си за бежанци към Европа
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината