НОВИНИ

Жители на Търговище излязоха на протест срещу застрояването

Жители на три блока излязоха тази сутрин на протест пред сградата на община Търговище. Със скандирания, плакати и лозунги хората настояха планираното застрояване на междублоковото пространство в района, където живеят, да бъде прекратено. По думите им, инвестиционния проект за изграждане на пет-етажен жилищен блок ще унищожи зелената площ, единствената детска площадка в района и прилежащия към нея паркинг.

bnt avatar logo
от Денислава Атанасова
11:35, 04.07.2017
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

При разговор между представител на община Търговище и протестиращите, днес, стана ясно, че междублоковото пространство е продадено на частно лице още през 2012 година, а разрешението за строеж на новия собственик е издадено през декември миналата година.

След подаване на жалба от страна на протестиращите жители, по случая днес започна и дело в Административния съд в Търговище. Процесът ще продължи на 26 септември, тъй като бяха изискани писмени доказателства относно разрешението за строеж и провеждането на техническа експертиза от вещо лице, която да установи дали планираната сграда отговаря на всички изисквания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни очни прегледи в Университетската болница Свети Георги
Безплатни очни прегледи в Университетската болница "Свети Георги"
Модна къща Диор пищно отпразнува своята 70-годишнина
Модна къща "Диор" пищно отпразнува своята 70-годишнина