НОВИНИ

Жители на Велико Търново ремонтираха улица със собствени средства

Жители на Велико Търново ремонтираха улицата, на която живеят със собствени средства. До абсурдната ситуация се стигнало след като в продължение на повече десет години чакали до домовете им да бъде изграден път и безрезултатно писали жалби до общината. Чашата на търпение преляла след последните дъждове и 120-е обитатели на улицата събрали по 20 лева за фракция и багер.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
06:40, 11.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Вече десет години, при всеки дъжд жителите на улица „Иван Хаджидимитров“ във Велико Търново газят кал, а водата непрекъснато наводнява гаражите им.

Христо Данев: Няма снегопочистване, няма сметоизвозване, тука никъде няма контейнери за отпадъци и постоянно хората са с изцапани дрехи и обувки и изпочупени автомобили.

След десетки жалби до община Велико Търново, хората се принудили сами да се вземат в ръце, като съберат пари за десет тона фракция и повикат багер, който да я разсипе.

Христо Данев: Ние си знаем по стандарт 10 тона фракция използваме. Може би ще се паднат по 10-20 лева на семейство.

А десет години не бил изграден подход към улицата, защото тя не била сред приоритетните за града, заявиха от община Велико Търново

проф. Георги Камарашев – зам. кмет на община Велико Търново: В нашия град има приоритети за изграждане на улици и тази улица е в краен квартал и до този момент не е била приоритетна. При закупуване на жилища много от гражданите се подвеждат по по- евтини цени и купуват жилища в райони, в които няма изградена инфраструктура.

От общината обещаха, че възможно най-скоро ще бъде изготвен проект за изграждане на път и улицата ще бъде включена в инвестиционната програма за следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В с. Плетена очакват 600 жители, работещи в чужбина, да се върнат за лятото
В с. Плетена очакват 600 жители, работещи в чужбина, да се върнат за лятото
Очаква се изменение на Закона за професионалното образование и обучение
Очаква се изменение на Закона за професионалното образование и обучение