НОВИНИ

Жители на Враца излязоха на протест в защита на местната болница

Днес на граждански протест излязоха жители на Враца в защита на Врачанската болница. Недоволните поискаха оставката на сегашния директор на здравното заведение с аргумента, че той не може да реши десетгодишния казус със съществуването на конкурентни лечебници в един двор с многопрофилната болница.

bnt avatar logo
от БНТ
17:49, 02.02.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

На протеста дойдоха както противници, така и поддръжници на сегашното ръководство на болницата. Според част от протестиращите болницата е на загуба, защото в двора ѝ работи друга структура със същите отделения. Това беше и повод столичната прокуратура да повдигне обвинение на бивш заместник министър на здравеопазването, чието разрешение за частната болница ощетило държавната с 12 милиона лева.


Искрен Дилов: Ние сме срещу тия, които чрез нелоялна конкуренция източват болницата, срещу тях имаме против. Възможно е сегашното ръководство да не е подписало тези договори, но при условие, че той не може да се справи с това, е по мъжки да се даде оставката и да дойде друг, който може.
Маруся Панчева: Защото искаме да има болница, която да ни посреща, когато имаме нужда от нея. Ние, съвестните данъкоплатци, които гоним датата 25, за да си платим здравните вноски. Застрашена е болницата, щом няма кардиологично отделение, без кардиология накъде, бе хора?
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хотели в Благоевград предлагат по-евтини нощувки за Деня на влюбените
Хотели в Благоевград предлагат по-евтини нощувки за Деня на влюбените
4-годишният син на транспортния министър загина при инцидент в Боровец
4-годишният син на транспортния министър загина при инцидент в Боровец