НОВИНИ

Пореден протест срещу добива на газ в Добруджа

Зърнопроизводители от Генерал Тошево протестираха срещу намерението за добив на природен газ в региона. За пореден път на обществено обсъждане хората казаха "не" на инвестционното намерение на "Русгеоком БГ" да добива газ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 28.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Около 200 трактора излязоха по главната улица на Генерал Тошево без да блокират движението. Общинската зала се оказа малка за всички желаещи да участват в общественото обсъждане. Хората поставиха ултиматум на инвеститора - до края на идната седмица да оттегли предложението си. Основните страхове са, че сондажите ще замърсят водата в Добруджа, а добивите на земеделците ще спаднат рязко.

Мариян Великов: „От проучването, което правиха преди три години на село Рогозина и направиха каптиране на един извор газов без разрешение, почвата е много отровена вече и няма пчели въобще в района."
Иван Балабанов: „Как ще ни обяснят тези господа, които са разработили технологията за добива, с тези химикали, които ще вкарват през подпочвената ни вода, как ще ни обяснят че няма да я отровят и няма да отровят нас. Това е големият ни проблем.
Тодорка Катранджиева: „В Добруджа, житницата на България мисля, че няма място за подобен добив."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече животновъди отглеждат маришки овце
Все повече животновъди отглеждат маришки овце
Манифестация с един участник на националния празник на Гърция на остров Арки
Манифестация с един участник на националния празник на Гърция на остров Арки