Жители на Кладница и Рударци и Драгичево излязоха на протест тази сутрин заради водния режим в региона. По думите им ВиК не прави нищо за решаване на кризата, а конкретните населени места не се водоснабдяват от язовир "Студена".

Пред БНТ кметът на Кладница Васил Мирчев призова местното ВиК да си влезе в отговорностите и да не взима еднолични решения.

Кладница, Перник Рударци, Перник Драгичево, Перник

Васил Мирчев: Половината вода от язовира изтече по улиците. Ние не черпим вода от язовира. Второ - никой не ни информира, че и трите населени места ще бъдат включени в този режим.

Кметът предупреди, че при пускането на водата ще има непоправими щети за ВиК мрежата, тъй като тя е по-стара от пернишката.

От РЗИ-Перник също не са съгласни с последния вариант на режим.

Прокуратурата разследва безстопанственост във ВиК-Перник

Прокуратурата разследва безстопанственост във ВиК-Перник

След проверки на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник за източването на язовир „Студена“ и водния режим обвинителите ще разследват безс...

Кметът на Драгичево Виктор Викторов заяви, че предложението е на 2 денонощия за 6 часа да имат вода.

Виктор Викторов: При това положение водата ще бъде спряна в трите села, както и в кв. "Църква". При това положение, ако 6 часа имаме вода, през другото време водата къде ще отива?
Богдан Богданов, кмет на Рударци: От социалните мрежи разбрахме, че искат да ни включат в драконовски режим, за който ние не носим вина. Ние не черпим вода от яз. "Студена". Ние си черпим вода от Витоша. Има как да се вземат други мерки за водоснабдяването на гр. Перник.