НОВИНИ

​Жителите на Панчарево и Кокаляне излязоха на протест

Жителите на Панчарево и Кокаляне излязоха на протест срещу условията на живот в двата района. Те искат подобряване на пътната инфраструктира и канализация. Хората от двете села блокираха за известно време Самоковско шосе.

Мина Петрова
от Мина Петрова
12:15, 13.05.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Галина Бел - организатор на протеста: Конкретните ни искания са: на първо място - ремонт на Самоковско шосе от караулката на Околовръстния път до Кокалянско ханче. Това са 6 км път, които не са рехабилитирани от десетилетия, не говоря за пълнене на дупки. На второ място - липса на канализация в двете села. Има някакъв проект за София, но нашите две села не са включени отново в него и настояваме да бъдем включени. И в двете села има улици, които не са ремонтирани от десетилетия, а има и улици, които направо изчезват. Имаме и голям проблем със сметосъбирането, има много незаконни сметища.

Димитър Сичанов, кмет на район Панчарево: Трябва да се знае, че Самоковско шосе е републиканска пътна мрежа, Столична община поддържа участъка като закърпва по-големите дупки от Околовръстното до Кокаляне, това го правим всяка година, за повече ние нямаме средства.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво може да се види в последния ден на Фестивала на науката в София
Какво може да се види в последния ден на Фестивала на науката в София
​Триумфът на Софийската опера в Болшой театър в Москва
​Триумфът на Софийската опера в Болшой театър в Москва