НОВИНИ

Жителите на с. Джерман на протест срещу изграждането на сметище

Протест на жителите на село Джерман на главен път Е-79. В продължение на 7 години местните се борят с намеренията да бъде построено сметище на 400 метра от къщите им.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
12:27, 03.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В 12 часа жителите на село Джерман блокираха за движение главния път Е-79, който преминава в района на селото. Основните опасения на хората са, че с изграждане на депото в непосредствена близост до къщите им, ще се замърси въздухът, почвата и водата, предаде кореспондентът на БНТ Станислава Христова.

Борислав Тасков, председател на инициативен комитет "Бъдеще за Джерман": Вече 7-ма година протестираме и ще продължаваме още 7, ако трябва, но се надяваме премиерът на Република България най-сетне да разбере за какво става въпрос, защото през последните години той е манипулиран и лъган от управляващите в Дупница, че тук няма проблем, а проблемът е голям.

От общината в Дупница казаха за БНТ, че няма друг вариант освен този парцел. С него е спечелен проект за европейско финансиране, който ще бъде реализиран. Очаква се реализацията и стартът на изграждането на депото тук да стартира около средата на годината.

Вижте повече по темата във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха първите обвинения за стрелбата в Лас Вегас
Повдигнаха първите обвинения за стрелбата в Лас Вегас
Заради мръсния въздух Община Горна Оряховица започва кампания по залесяване
Заради мръсния въздух Община Горна Оряховица започва кампания по залесяване