НОВИНИ

Пловдивският съд остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили военен

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили военослужещия Валентин Димов в село Войводиново. Пострадалият командос беше опериран днес и състоянието му е стабилно. В късния следобед започна събарянето на опасните постройки в ромската махала. Въпреки взетите спешни мерки жителите на Войводиново тази вечер отново излязоха на протест.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
18:10, 09.01.2019 (извънредно)
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Тази сутрин Валентин Димов беше опериран в пловдивската болница "Свети Панталеймон". Състоянието му е добро, но ще остане под лекарско наблюдение и през следващата седмица.

доц. Славчо Димитров- МБАЛ "Свети Панталеймон": Тези удари са опасни, те са опасни, травми се получават, някой път може и да са фатални, особено когато са в главата.

Няколко часа по-късно Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата братя Асен и Борис Пакетови. Младежите са обвиняеми за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Според събраните до момента доказателства инцидентът е възникнал след направена забележка от ефрейтора, че двамата братя внезапно са изскочили пред колата му.

Последвала жестока агресия при което военният е съборен на земята и е бил удрян и ритан в главата. Свидетели са разказали, че дори намесата на бащата на обвиняемите не е успяла да прекрати боя.

Братята са с чисто съдебно минало, трудно говорят български и са неграмотни. В съдебната зала днес те отказаха коментар, но според защитникът им пострадалият е нанесъл първият удар и е провокирал боят.

;
Красимир Баков, адвокат: Това е и тезата на двамата обвиняеми, че в крайна сметка единият от тях е бил ударен с юмрук в областта на челото, след този удар те започват да го удрят.

Според съдията има достатъчно основания съдът да наложи мярката задържане под стража, независимо че тя се прилага изключително рядко спрямо непълнолетни лица. В конкретният случай единият от двамата братя, нанесли побоя, е непълнолетен - на 17 години. В късния следобед при засилени мерки за сигурност във Войводиново бяха съборени 4 незаконни постройки в ромската махала.

;
Петър Минков - зам.-кмет на община "Марица": Тази заповед е от днес, тя е за предварително изпълнение само на опасните постройки, започваме с тях, за масивните сгради ще има отделно издадени заповеди.

От кметството на община Марица има издадена заповед да бъдат бутнати 15 постройки. Други над 20 също подлежат на премахване тъй като са незаконни. Продължава работата на комисията, която описва постройките без проекти.

От два дни къщите в ромската махала са празни, тъй като обитателите им напуснаха селото. Някои от ромите вече са изнесли и имуществото си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След инцидентите на Хийтроу и Гетуик: Нов законопроект за дроновете
След инцидентите на "Хийтроу" и "Гетуик": Нов законопроект за дроновете
Правителството поиска мандат за преговори със САЩ за закупуване на F-16
Правителството поиска мандат за преговори със САЩ за закупуване на F-16