НОВИНИ

Животновъдите от протеста край сливенското село Крушаре се оттеглят

Това стана ясно след като тази вечер към блокадата се присъединиха хора, част от които познати от други протести в страната. Според стопаните от Крушаре и съседните села, усилията им да отстояват своите искания са били употребени. Животновъдите ще търсят други форми на протест. По-рано днес в Крушаре се проведе контрапротест срещу затварянето на пътя, обслужващ двата областни града и икономическите загуби, които търпи бизнеса.

животновъдите протеста сливенското село крушаре оттеглят
bnt avatar logo
от БНТ
22:18, 13.08.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Желязко Христов и Стефан Стефанов, животновъди, с. Крушаре: "Ако е по този начин, ние с колегата се оттегляме... защото се яхна вълната и отива към политически цели. Ние мислим с него, ако ще продължава, тъй си ги оставим, те да си стачкуват, ние животновъдите се отдръпваме, това е моето мнение. Прибираме се, аз не съм политик и политиката съм надалеч много. Ние искаме да си работим. Искаме да работим. Сега да идват на готово да се качват, да на яхват, да се качват на гърба ни. Да ни използват. Не. Не... От утре сутринта. Всички останали, които си имат прасета, лежахме толкова дни, просто се отделяме. Искаме много така да ни разграничат от тези хора. Ние не искаме политически изяви. Това не е наша кауза. Нашата кауза съвсем друга беше.... От утре сутринта нас ни няма.
Ваня Димитрова, животновъд, с. Безмер: Аз имам животни и излизам от животните сега... политическа или някакви дивиденти да си препишат на гърба на тия хора, 12 дена денем и нощем ей тука бяха на асфалта. На тая температура. Аз какво да правя с тях, аз с тях нямам работа. Аз имам работа с тия момчета, с тия хора. Защото и аз съм човек, който не си е заклал прасетата и няма да ги заколя защото са здрави, защото всички тия политици горе си измиха ръцете с нас.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заев: Няма да има оставка, няма да има предсрочни избори
Заев: Няма да има оставка, няма да има предсрочни избори
Дебатите по вота на недоверие към правителството в Италия ще бъдат на 20 август
Дебатите по вота на недоверие към правителството в Италия ще бъдат на 20 август